Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as
Pradžia » , » 8 patarimai, kaip apsipirkti ir nemirti

8 patarimai, kaip apsipirkti ir nemirti

Oficialiai pristatome savo naująjį blog'o dizainą. Ilgai jį kūrėme, kol nusprendėme, kad atėjo laikas parodyti savo "vaiką" pasauliui. Tikimės, kad patiks.

O jei netyčia rasi, kad kas neveikia, ar šiaip nori ką nors pasakyti mums asmeniškai, nedvejok - parašyk. Tam sukūrėme iššokantį skirtuką "PARAŠYK MUMS". Būsim labai dėkingos ir laimingos gavusios tavo laiškutį. Ir prieš rašydama(-as), susipažink kas tokios esame. :-)

Tuo pačiu atidarome naują skiltį - NAUDINGA. Čia dalinsimės straipsniais su naudingais patarimais, įvairiomis matavimų lentelėmis ir panašiais naudingais dalykais.

Šiandien kaip tik noriu pasiūlyti kelis patarimus ir triukus kaip apsipirkti prekybcentriuose ir nenumirti bandyme. Nes, prisipažink, kiek kartų grįžusi(-ęs) namo ir ištuštinusi(-ęs) krepšį supratai, kad beveik pusė pirkinių, tai tik užgaidos, o ne būtiniausi produktai ;-) Ir kiek pinigų išleista. Baisu, ane?

8 patarimai, kaip apsipirkti ir nemirti
Nuotrauka iš pixabay.com

Po daugelio apsipirkimų ir mini asmeninių eksperimentų, dalinuosi savo patarimais. Jie nėra joks stebuklas, bet tikiuosi, kam nors bus naudingi:


1. SUSIPLANUOK: Prieš eidama(-as) apsipirkti, pamąstyk, ką gaminsi šią savaitę ar bent kitas 3 ateinančias dienas. Tada pažiūrėk, kokių produktų reikės ir kokių neturi. Visko ko trūksta atsižymėk. Taip tiksliai žinosi, ko tau tikrai reikia.

2. PIRK PAGAL PIRKINIŲ SĄRAŠĄ IR PASISTENK NENUKRYPK NUO JO: Tai padeda nepirkti "šlamšto". Gali į parduotuvę atsinešti viską susirašiusi ant lapelio, arba naudoti šiuolaikines technologijas. Aš naudoju savo mobilų telefoną, nes jį visada nešiojuosi su savimi.

Ankščiau paprasčiausiai susirašydavau į "notes" arba ant popieriaus lapuko. O dabar naudoju Wunderlist - labai patogi programėlė. Pabandyk! :-)

4. EIK APSIPIRKTI VIENA(-AS): Eik į parduotuvę viena(-as), be vaikų, draugių(-ų). Tai padės išvengti impulsyvaus pirkimo. Juk būna, vaikai pradeda zyzti, kad nori to ir ano, kad draugė(-as) sugundė... Ir pripirkai visokių "chrustikų" ar kokį pyragą ar desertą (kurio greičiausiai tau tikrai nereikėjo, vien tik bereikalingos kalorijos).

5. APSIPIRK PAVALGIUSI(-ĘS), nes su tuščiu pilvu perkama daugiau ir blogiau. Kai būni alkana(-as), skubi kuo greičiau grįžti namo, ir dėl to net nežiūri, ką meti į krepšį. Ir krauni viską, kas po ranka. Nes akys mato ir geidžia, kad tik numalšintų gurgianti pilvą.

Dažniausiai tokiu atveju perkami pusfabrikačiai. O jie tikrai nėra patys sveikiausi. Dėl to alkis yra vienas blogiausių priešų apsiperkant.

Dar be to, kai nejauti alkio, jautiesi daug ramesnė(-is) ir gali palyginti produktus ir jų kainas.

6. SKAITYK ETIKETES: Jei dažniau skaitytume etiketes, valgytume daug sveikiau. Ir, svarbiausia, žinotume, ką iš tikro valgome. Manau, kad pagaliau sužinojusi(-ęs) iš ko padarytos "bulkutės" su kremu, kiltu noras ar bent mintis, pasigaminti namuose pačiai(-iam)... Iš daug natūralesnių produktų ir garantuotai būtų daug skaniau ir sveikiau.

7. NUSTATYK MAKSIMALIĄ SUMĄ: Labai svarbu žinoti, kokį biudžetą skirsi apsipirkimui. Nustatyk ribą ir laikykis jos. Tai padės, ne tik sutaupyti ir neišleisti pinigų ant visokių šmutkių, bet ir pirkinių pasirinkimas bus apgalvotas ir sumanesnis.

8. PASINAUDOK ESANČIOMIS AKCIJOMIS IR NUOLAIDOMIS: Šis patarimas gali šiek tiek paprieštarauti 1. ir 2. punktams. Bet kartais tenka pakeisti planus esant gerai nuolaidai, pavyzdžiui, lašišai ar mėsai. Taip gali sutaupyti ir gauti gerų produktų.

Kad kuo mažiau nukryptum nuo sudaryto valgiaraščio visai savaitei, gali jį planuoti turint galvoje būsimas parduotuvės akcijas, kurioje dažniausiai apsiperki. Taip išvengsi "galvos skausmo" dėl neplanuotų pasikeitimų.



Tai va, tokie mano patarimai, kaip apsipirkti, sutaupyti ir nenumirti :-) Jei turi kokį dar vieną triuką, pasidalink su kitais skaitytojais. Visiems būna smagu, kai kas duoda gerą patarimą... Ypač jei jis padeda sutaupyti, būtų tai pinigai ar laikas.

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

4 komentaras(-ai) :

  1. Anonimiškas2017-05-17 15:38

    Puikus straipsnis ir manau tikrai naudingi patarimai. Tačiau kaip ir kada perkate butines ir valymo priemones? Skaičiau visai neblogą straipsnį apie langų valymą: https://www.gerduva.lt/blogas/kada-su-kuo-ir-kaip-valyti-langus.html nes kaip tik šiuo metu ieškausi sau geriausių produktų kainos ir kokybės atžvilgiu. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko mūsų patarimai.

      O dėl buitinių prekių, šiaip nerašome. Nes mūsų puslapis pakolkas yra apie maisto gaminimą ir su juo susijusias temas. Bet labai ačiū, kad pasidalinai nuoroda. Pasiskaitinėsiu :)

      Panaikinti
    2. Anonimiškas2017-05-23 15:41

      Daiva,

      ačiū už atsakymą, labai smagu kai į komentarą atrašo pats autorius. :)
      Tiesiog norėjau atkreipti dėmesį, nors maistas ir yra tema, tačiau praktiškai galima galvoti ir plačiau. Tarkim perkant tą patį maistą ar buities prekes internetu (čia tik pvz.).

      Asmeniškai labai mėgstu perskaityti perkamų produktų etiketes, tačiau užsukus į parduotuvę kartais sugaišti labai daug laiko skaitant viską (gal čia tik man taip). Tam, kad sutaupyti laiko, naudojuosi Sveikas Vaikas apžvalgomis ir įvertinimais. :)

      Na, ir apibendrinant, komentaro esmė buvo, kad norėjau pasidalinti patarimais iš "savo" varpinės, dėl to ir paminėjau pirmame komentare Gerduva.lt :)

      Panaikinti
    3. Pasirodo ne aš viena "studijuoju" etiketes :) Tai tikrai užima daug laiko. O kad pasidalinai patarimais labai faina. Jie visada laukiami ;)

      Panaikinti