Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Šaldymas - naudingi patarimai

Šį kartą nebus jokio recepto, tik bendra informacija apie šaldymą. Nes kiekvienais metais tenka vėl ir vėl ieškoti informacijos kaip tai geriausia padaryti. Todėl tai bus atmintinė ir man pačiai, pasižyminčiai pažengusiu užmaršumu :-(

Taigi, keletas taisyklių, kurių reikėtų laikytis:
  • užšaldymui reikia naudoti sveikas, gražias, prinokusias, nesužalotas daržoves/vaisius;
  • daržovės/vaisiai turi būti švieži. Prieš šaldant daržoves/vaisius reikia įmesti trumpam į verdantį vandenį (apvirimo laikas skaičiuojamas nuo to momento, kai užverda vanduo įdėjus daržoves), po to apipilti šaltu vandeniu arba panardinti į labai šaltą vandenį (galima panaudoti ir ledukus, kad vanduo būtų kuo šaltesnis). Tada jos nepraranda spalvos, skonio, aromato, greičiau išverda; 
  • šaldytas daržoves/vaisius reikia laikyti tam skirtuose maišeliuose ar dėžutėse, geriausia mažomis porcijomis; 
  • smulkias uogas pirmiausia reikia užšaldyti ant padėklo, tada supilti į maišelius ar dėžutes. Tokiu atveju vaisiai išlaiko savo formą, nesusiklijuoja šaldant, netrūkinėja atšildant; 
  • uždarant maišelius reikia pašalinti orą (jis naikina produktų aromatą ir skonį). Ant kiekvieno maišelio/dėžutės reikia priklijuoti užrašyti užšaldymo datą; 
  • supakuotus produktus reikia užšaldyti kuo greičiau ir žemiausioje temperatūroje, priešingu atveju daržovėse/vaisiuose susidaro pernelyg dideli ledo krištolėliai, kurie naikina produktų struktūrą; 
  • atšildyti produktus reikėtų šaldytuve, neskubant, tada jų skonis ir išvaizda būna geriausi; 
  • daržoves virti neatšaldytas; 
  • kartą atšildžius produkto vėl užšaldyti negalima, būtina kuo skubiau po atšildymo panaudoti.

Sėkmės!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino Mamos dienoraštis.


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

4 komentaras(-ai) :

  1. As dar noreciau pridurti, kad uzsaldymui ideliausia temperatura (kad butu kuo greiociau) turi buti -18ºC.

    Jei saldote maiseliuose, is ju galima pasaliti ora issiurbiant paprastu siaudeliu koteiliams.

    :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Información muy útil.

    Gracias y besos!!!!!

    (Labai naudinga informacija. Dėkoju ir bučiniai !!!!!)

    AtsakytiPanaikinti
  3. įdomi mintis su šiaudeliu orą siurbti, kitą kartą pabandysiu būtinai :-) reikia tik sugalvoti ką čia dabar užšaldyti :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Maria Alonso, gracias por su interes. Encantada que te gusta :-)

    AtsakytiPanaikinti